logo drogenbos
bxlmaplogo  drogenbos.nl estaval1
leeuwvlbrabant nlvlagduitsvlagfrvlagengelsvlag
Geschiedenis
Statistiek
Wijken
Foto's
Onroerend Goed
Politiek
Leven in Drogenbos
Links
Contact
drogenboswapen
Oost:
- Tervuren
- Kraainem
- Sterrebeek
- Overijse
- Wavre
- Huldenberg
- Bertem
- Wezembeek-Oppem

Zuid:
- Hoeilaart
- Sint-Genesius-Rode
- Lasne
Drogenbos
- Linkebeek
- Braine l'Alleud
- Beersel
- La Hulpe
- Waterloo
- Rixensart

Brussel:
Woluwe
- Etterbeek
- Auderghem
- Evere
- Uccle
- Watermael-Boitsfort
- Ixelles
- Saint Gilles
- Koekelberg
- Schaerbeek
- Jette

Noord:
- Vilvoorde
- Meise
Grimbergen
- Machelen
- Zaventem

West:

- Wemmel
- Sint-Pieters-Leeuw
- Asse
- Dilbeek
 
drogenrue
Drogenbos is een Vlaamse gemeente ten zuid-westen van Brussel met zogenaamde facilliteiten voor Frans sprekenden. Deze kleine gemeente met  iets minder dan vijfduizend inwoners grenst direct aan de bebouwde kom van  Ukkel en Vorst.
Het ligt buiten de Eurozone, daar waar veel niet-Belgische Europeanen vertoeven, en buiten de islamitische zones van Brussel, en dientengevolge wonen er in Drogenbos, voor een Brusselse randgemeente, weinig buitenlanders of Belgen van vreemde afkomst .
drogen-maison
Het dorp Drogenbos zelf maakt, zeker op een regenachtige dag, een desolate indruk. Een verouderde woningvoorraad, slecht onderhouden publieke ruimte, en een stratenpatroon dat veelal de gedaante aanneemt van een lint langs de Grote baan en de Kerkstraat. Om te gaan profiteren van de ligging tegen het chique Ukkel aan, maar wel het mindere gedeelte van Ukkel, zal er nog veel water naar de zee moeten vloeien. In de typisch Belgische compromiscultuur zullen de grote veranderingen en doortastendheid die noodzakelijk zijn om een noodzakelijke transformatie van het dorps aangezicht te bewerkstelligen zeker op het dorpsniveau voorlopig waarschijnlijk niet tot stand gaan komen.
drogen-maison1
De burgemeester van Drogenbos is Alexis Calmeyn, officieel een franstalige. Iemand die , voorlopig althans, keurig in de pas loopt met haar superieuren van de Vlaamse overheid. Iemand die als belangrijkste doelstelling heeft het behoud van haar functie. Iets dat voorlopig enige communautaire rust zou kunnen garanderen.
drogenbos-maison1

© 2008 Estaval

drogenboslocatie

drogenbostaal

legenda